Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Die berg komt er!

Een berg. In Nederland. Het kan. Echt. En er wordt aan gewerkt ook. Via deze website kan je het laatste nieuws bijhouden over de Nederlandse berg.

Het publiciteitsplatform ligt er, het maatschappelijk draagvlak voor een Nederlandse berg groeit. Tijd voor serieuze dingen. Fase 1: brainstormen met alle deskundigen. Eerst waren het er drie. Toen vier. Toen vijf. Toen tien. Toen vijftien. Toen dertig. En ondertussen zijn het er vijftig. Komende dinsdag zitten ze bij elkaar, die vijftig geologen, economen, marketeers, ingenieurs, architecten, sportbestuurders, managers, adviseurs en onderzoekers. Doel: nadenken over het ondenkbare. Brainstormen over een berg in Nederland.

Maatschappelijk draagvlak
Het voorwerk is gedaan: er ligt een publicitair platform en er is een maatschappelijk draagvlak. Vandaar moet er stap voor stap worden gebouwd aan het ontwerp voor de berg zelf. Dat proces bestaat uit vijf fases. Dit is fase 1: de brainstormfase. Dromen, denken, rekenen, fantaseren, tekenen. Dat gebeurt dinsdag in Utrecht met vertegenwoordigers uit allerlei verschillende kennisterreinen, afkomstig van bedrijven, bonden en instituten als: Oranjewoud, Bartels, Tauw, DHV, AT Osborne, APPM, Geodan, Eneco, Economic Development Board Almere, SAB, Brink Groep, Tamtam, SnowConcepts, Intergeo, LVB Networks, MPA Architecten, de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie, de Nederlandse Ski Vereniging, de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging, 4Sight, Transtec, Rebel Group, onderzoeksinstituut NRIT en architectenbureau Hoffers & Krüger. Die lijst is niet volledig. En hij kan nog worden aangevuld met andere geïnteresseerde partijen: hoe meer steun en expertise, hoe beter.

Maar wat voor berg?
De brainstormfase heeft als doel om te definiëren waar we het nu eigenlijk over hebben. Het is duidelijk dat het een berg wordt, maar wat voor een berg? Een hoop zand? Rotsen? Wordt-ie opgevuld met afval? Of moet-ie juist hol zijn? En aan wat voor eisen moet dat enorme ding voldoen? Wat moet erop? Skipistes? Een klimmuur? Een weg met haarspelden? Een mountainbikeparcours? Een bobsleebaan? Een rollercoaster? Een wildwaterbaan? Huizen? Restaurants? Jodelende Heidi’s? Alles tegelijk? En wat moet erin? Een CO2-opslagruimte? Een waterkrachtcentrale? Parkeergarages? Of een pretpark? En hoeveel moet het eigenlijk kosten, zo’n berg?

Reacties (13)

If you are going for best contents like myself, just pay a quick visit this web page everyday since it offers feature contents, thanks gefacefkedeedfed
Smithg58
op 21 mei 2014 om 01:02
Very nice site! cheap goods http://oixypea2.com/qxqsrqq/4.html
Pharmk657
op 21 mei 2014 om 18:50
Very nice site!
Pharmd305
op 21 mei 2014 om 18:51
Very nice site! cheap goods http://opeaixy2.com/qsqsrqa/4.html
Pharmc764
op 24 mei 2014 om 09:33
Very nice site!
Pharmf611
op 24 mei 2014 om 09:33
Very nice site! cheap goods http://yieopxa2.com/yxyaoyx/4.html
Pharmc367
op 25 mei 2014 om 16:55
Very nice site!
Pharmf850
op 25 mei 2014 om 16:55
Very nice site! cheap goods http://aieopxy2.com/osovqov/4.html
Pharmg861
op 26 mei 2014 om 22:56
Very nice site!
Pharmb59
op 26 mei 2014 om 22:57
Very nice site!
Pharme110
op 28 mei 2014 om 05:07
Very nice site! cheap goods http://apxyieo2.com/qyovqo/4.html
Pharma233
op 29 mei 2014 om 12:41
Very nice site! cheap goods http://ypxaieo2.com/rrqsrro/4.html
Pharmb446
op 30 mei 2014 om 04:30
Very nice site!
Pharme756
op 30 mei 2014 om 04:31

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV