Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Focus op voedsel, water en energie

Die berg komt er. Maar hoe langer we erover nadenken, hoe meer duidelijk wordt dat sport en recreatie niet genoeg is om dat ding te bouwen.

Het moet een berg worden van iedereen en voor iedereen – niet alleen voor een paar sportfanaten. Zeker als er een holle constructie komt, dan zijn er tal van mogelijkheden om de berg nog een andere invulling te geven. Denk aan woningen. Denk aan horeca. Denk aan manieren om voedsel te verbouwen, aan manieren om energie op te wekken, aan manieren om zoet water te produceren. Duurzaamheid dus, maar dan wel échte duurzaamheid – en niet van die halfslachtige kijk-ons-eens-groen-doen-duurzaamheid.

Daarom is de focus de afgelopen weken verlegd naar voedsel, water en energie. Vooral in dat laatste onderwerp worden spijkers met koppen geslagen. Een berg biedt namelijk eindeloze mogelijkheden om energie op te wekken – op een duurzame manier. Zo zijn er op dit moment een aantal briljante briljanteriken van Tata Steel, Greenchoice, de studie Technische Scheikunde, het Energy Lab in Petten, DHV, Oranjewoud en Rebel Group bezig om een waterkrachtcentrale uit te denken. De mogelijkheden en de opbrengsten ervan moeten worden gepresenteerd op de volgende brainstormsessie. Die zal plaatsvinden op 28 oktober.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV