Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Persconferentie: de plannen voor de berg

De Stichting Haalbaarheidonderzoek Die Berg Komt Er! organiseert op vrijdag 16 december vanaf 14.00 uur een persconferentie waarin voor het eerst nadere details van de uitgewerkte plannen voor de bouw van een berg in Nederland bekend zullen worden gemaakt.

We nodigen journalisten hierbij uit om deze presentatie bij te wonen.

Het initiatief voor de bouw van een berg in Nederland is eind juli dit jaar voor het eerst geopperd door sportjournalist Thijs Zonneveld van Dagblad de Pers in een column op NU.nl. De afgelopen maanden heeft een team van ca honderd professionals in vier brainstormsessies de haalbaarheid van het idee verkend. De deelnemers zijn afkomstig van de meest gerenommeerde architecten- en ingenieursbureaus, universiteiten, adviesbureaus en onderzoeksinstituten.

Op 16 december geven we enkele korte presentaties over de bouw van de berg, mogelijke locaties, de productie van voedsel, water en energie in de berg, duurzaamheid en over financiering van het project.

Hoewel we de afgelopen maanden vooral in een fase van brainstormen en verkennen hebben gezeten, hebben we voldoende vertrouwen in de haalbaarheid van het project om in 2012 verder te gaan met een professionele projectmanager. Voorlopig beschouwen we het project als en motor voor duurzaamheid en innovatie. Eind 2012 moet duidelijk zijn of we echt de grote stap maken naar realisatie. Hoofdsponsor is momenteel USG Innotiv.

Persconferentie:
Vrijdag 16 december om 14.00 uur
Locatie: USG Innotiv, PJ Oudlaan, Almere.

Nadere informatie:
Thijs Zonneveld - thijs.zonneveld@depers.nl (0647147430)
Ben Rogmans - ben.rogmans@depers.nl (0610179540)

Op 14 december is er een informatiemap voor de pers beschikbaar. Deze wordt op aanvraag toegestuurd.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV