Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Ruimte voor een berg van 2 km

Wat begon als een idee om wielrenners, skiërs en bobbers een reis naar de Alpen te besparen, is na een eerste brainstormfase uitgewerkt tot een concreet plan voor een berg van twee kilometer in Nederland. De ontwikkeling van de berg moet de basis vormen voor een groot innovatieplatform met aandacht voor duurzaamheid, innovatie en sportiviteit. Tegelijkertijd moet de berg een impuls geven aan de regionale en landelijke economie.

De afgelopen maanden hebben zo’n honderd professionals in brainstormsessies de haalbaarheid van een berg in Nederland verkend. De deelnemers werken voor gerenommeerde architecten- en ingenieursbureaus, universiteiten, adviesbureaus en onderzoeksinstituten. Vanmiddag presenteerde Stichting Haalbaarheidsonderzoek Die Berg Komt Er! in Almere de eerste conclusies van de brainstormsessies. Alle betrokkenen hebben voldoende vertrouwen in de haalbaarheid van het project om in 2012 verder te gaan met een professionele projectorganisatie, aldus de stichting. Deze organisatie gaat het project verder uitwerken, de haalbaarheid nader onderzoeken, voor verdere financiering zorgen en zo mogelijk nieuwe partners bij het project betrekken. USG Innotiv is hoofdsponsor geworden van de stichting. Duurzaamheid, innovatie en sportiviteit worden de belangrijkste pijlers onder het project.
Het volledige persbericht, beelden, video’s en achtergrondinformatie is te vinden op http://pressdoc.com/p/000nxi

Bekijk hier de presentatie tijdens de persconferentie.

Hier een nieuwe video van Hoffers | Krüger.

Reacties (4)

is er al iets bekend wanneer het gaat beginnen met de bouw??
henk
op 21 november 2012 om 12:26
Beste,

Waarom bouwen jullie die berg niet op het drielanden punt?

Deze berg is reeds 322,5 meter hoog. Door het verhogen van deze berg met 2 a 3 a 4 honderd meter is er een berg in Nederland 522,5 622,5 of 722,5 meter hoog. Dit is al een begrip.

De stijlte bepaald tevens de hoogte van deze berg. Je kunt er zelfs een rotspartij in verwerken. Bij een bepaalde hellingshoek krijg je te maken in de winter met lawine gevaar. Maar sommige leraren van snowworld weten dit probleem maar al te goed in te schatten. Misschien dat snowwold, DSM,enz hier een deel van sponsoren ...... Er zijn genoeg mogelijkheden.......

Je zou daar luxe hotels kunnen laten bouwen piste aanleggen Bobbaan aanleggen,je zou een echte berg etappe kunnen rijden dus de wielrensport kun je bevorderen. Wandelen enz... Enz....

600 meter is natuurlijk nog geen 2000 meter maar die het kleine niet eert is het groten niet ........Het zou samen met de Duitsers en Belgen kunnen. Het zou een trekpleister zijn voor Nederland, de omgeving....... Enkel een probleem waardoor het niet gaat slagen.... Het is in Limburg.....

Jammer dit idee had mooi kunnen zijn.


Hoop dat als jullie een berg willen in Nederland ( want Limburgers zijn geen buitenlanders ook al denken veel Nederlanders zo over Limburgers) jullie de trots aan de kant kunnen zetten en voor deze berg gaan en niet om de plaats waar deze komt te liggen.

Gr en ik ontvang wel een reactie over deze.

Mvg,

Erwin


Erwin velter
op 21 december 2012 om 22:03
Beste,

Waarom bouwen jullie die berg niet op het drielanden punt?

Deze berg is reeds 322,5 meter hoog. Door het verhogen van deze berg met 2 a 3 a 4 honderd meter is er een berg in Nederland 522,5 622,5 of 722,5 meter hoog. Dit is al een begrip.

De stijlte bepaald tevens de hoogte van deze berg. Je kunt er zelfs een rotspartij in verwerken. Bij een bepaalde hellingshoek krijg je te maken in de winter met lawine gevaar. Maar sommige leraren van snowworld weten dit probleem maar al te goed in te schatten. Misschien dat snowwold, DSM,enz hier een deel van sponsoren ...... Er zijn genoeg mogelijkheden.......

Je zou daar luxe hotels kunnen laten bouwen piste aanleggen Bobbaan aanleggen,je zou een echte berg etappe kunnen rijden dus de wielrensport kun je bevorderen. Wandelen enz... Enz....

600 meter is natuurlijk nog geen 2000 meter maar die het kleine niet eert is het groten niet ........Het zou samen met de Duitsers en Belgen kunnen. Het zou een trekpleister zijn voor Nederland, de omgeving....... Enkel een probleem waardoor het niet gaat slagen.... Het is in Limburg.....

Jammer dit idee had mooi kunnen zijn.


Hoop dat als jullie een berg willen in Nederland ( want Limburgers zijn geen buitenlanders ook al denken veel Nederlanders zo over Limburgers) jullie de trots aan de kant kunnen zetten en voor deze berg gaan en niet om de plaats waar deze komt te liggen.

Gr en ik ontvang wel een reactie over deze.

Mvg,

Erwin


Erwin velter
op 21 december 2012 om 22:03
Almere zou een goede plaats kunnen zijn. Maar wat dachten jullie van de Maasvlakte . Voor de benodigde grondstoffen hebben wij hier goede havens. Veel grondstoffen die voor de Maasvlakte zijn gebruikt, kunnen ook voor de 2000 meter hoge berg gebruikt worden. Bovendien is hier veel internationale kennis aanwezig voor het scheppen van nieuwe stukken land.
Deze kennis hebben we ook gebruikt bij Dubai.
E.M. van der meer
op 12 mei 2016 om 13:24

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV