Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Streven naar de top

De wetenschap mag het streven naar ‘de top’ best letterlijk nemen. Dat vindt hoogleraar Marian Joëls. Ze omarmt het idee van een berg in de Flevopolder en vindt dat Utrecht het voortouw moet nemen.

“Verreweg het meest innovatieve en briljante idee dat ik het afgelopen jaar in Nederland heb zien opborrelen is het plan om een berg te maken in de Flevopolder,”  schrijft ze op het Digitaal Universiteitsblad DUB, de nieuws- en debatsite van de Universiteit Utrecht. “Dit is pas de échte VOC-mentaliteit. Ga maar na: je bouwt eerst een dijk waarmee een verradelijk ondiepe zeearm wordt omgevormd tot een recreatief binnenmeer. Vervolgens pomp je een deel van het water eruit zodat je opeens een extra provincie hebt verkregen. En tenslotte bouw je een berg van twee kilometer hoogte op de voormalige zeebodem. Ik heb al veel succes geoogst met dit verhaal als ik het aan buitenlandse collega’s vertel.”

Lees verder op de website

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV