Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Whizzkids rekenen aan De Berg

Een team van 50 tot 80 wiskundigen uit Nederland en buitenland zet deze week op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) de tanden in concrete maar complexe problemen uit het bedrijfsleven. Dit gebeurt in het kader van de jaarlijkse bijeenkomst van de Studiegroep Wiskunde met de Industrie (SWI). De wiskundigen gaan aan de slag met problemen van Endinet, Philips Lighting, Thales, Marin, Tata Steel en Bartels Engineering. Technologiestichting STW maakt het evenement mede mogelijk.

Die berg komt er
Eén van de problemen is het berekenen van de haalbaarheid van de nieuwe Nederlandse berg, aangedragen door Bartels Engineering. Het idee van de berg is in juli 2011 geopperd door sportjournalist en oud-wielrenner Thijs Zonneveld. De reacties vanuit het publiek en vanuit de wereld van ingenieurs, ontwerpers en bouwers waren zo positief dat een groep van ongeveer tachtig professionals ermee aan de slag is gegaan.

De wiskundigen gaan rekenen aan wat voor vorm de berg zal moeten hebben om ongewenste effecten zoals aardbevingen, verzakkingen, windstromingen en klimaatveranderingen te voorkomen. Ook zal er gekeken worden naar mogelijkheden om in de berg energie op te slaan via het omhoog pompen van water. Dit is niet bedoeld om energie te winnen, maar zou gebruikt kunnen worden om piekbelastingen in ons energienet op te vangen. De resultaten worden gedeeld met het project Die Berg Komt Er.

Reacties (1)

misschien is het ook wel een goed idee om naast die berg meteen ook maar een kuil te graven van 2 kilometer diep! Denk eens aan de geweldige voordelen op het gebied van duurzaamheid, innovatie etc! En je kunt dan gelijk 4 kilometer afdalen in plaats van 2....
Henk Fidder
op 03 februari 2012 om 22:46

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV