Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Eenderde van de Nederlanders is voor De Berg

Ruim éénderde van de Nederlanders is voor het bouwen van een berg in Nederland. Dit is gebleken uit onderzoek door marktonderzoeksbureau GfK. Meer dan de helft (54%) van de Nederlanders kent het initiatief. Opvallend is dat mannen (65%) beter op de hoogte zijn dan vrouwen (44%). Daarnaast is 35% van de ondervraagden van mening dat De Berg goed zou zijn voor Nederland.

En, mensen die al bekend zijn met het idee steunen het idee meer. Oud-wielrenner, sportjournalist en initiator Thijs Zonneveld herkent dit: ‘Als ik mensen vertel over het idee, merk ik hetzelfde. De eerste reactie is meestal in de richting van ‘te gek voor woorden’. Maar als ik dan uitleg wat de bedoeling is van De Berg, zien zij vaak direct de meerwaarde.’

Nieuwe fase

Momenteel wordt gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek. De mogelijke resultaten van dit onderzoek: 1) de berg komt er, 2) de berg komt er, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan of 3) de berg komt er niet. Het onderzoek, dat bestaat uit twee fasen, richt zich op vier hoofdzaken: locatie, functionaliteit, design en marktverkenning. Er is totaal € 400.000 nodig voor het afronden van de eerste fase in 2012.

Innovatieplatform

Inmiddels is Die Berg Komt Er is uitgegroeid tot het grootste innovatieplatform van Nederland. Met bijdragen van meer dan honderd bedrijven, banken, universiteiten, architecten, vervoersdeskundigen, ingenieurs en geologen is er een multidisciplinair team ontstaan dat het in zich heeft om alle facetten van een berg te onderzoeken.

Een berg vol mogelijkheden

Kan De Berg drager worden van de Olympische Spelen in 2028 in Nederland? Welk afvalmateriaal kan worden gebruikt om De Berg te bouwen? Welke invloeden heeft De Berg op ons klimaat? Hoe laten we het bezoek van jaarlijks miljoenen mensen vlot verlopen? Al dat soort vraagstukken worden nu onderzocht. Om het onderzoek te kunnen financieren wordt een beroep gedaan op mensen die een steentje willen bijdragen. Zo worden er certificaten en wielershirts verkocht en zijn er diverse smaken sponsorpakketten. Die Berg Komt Dichterbij! 

Image
Image
Image

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV