Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Hoe zou jij een berg bouwen?

Image

Deze vraag stelden wij 100 studenten van de Technische Universiteit Delft. Afgelopen december benaderde een docent van de opleiding Technische Bedrijfskunde ons nadat het project Die Berg Komt Er (DBKE) via de media zijn aandacht had getrokken. Kort daarna werden 18 groepen aan het werk gezet om voor het vak Projectmanagement een plan van aanpak voor een haalbaarheidsstudie op te stellen. 

Inderdaad, exact hetzelfde waar wij ons met de stichting in februari en maart van dit jaar mee bezig hielden. De studenten moesten zich voor deze opdracht inbeelden dat zij een consultancybureau runnen en een bid mochten doen naar het projectmanagement van een project als DBKE. Uitgangspunten: hoe pak je het aan, wat gaat het kosten, wie betrek je? Kortom, welke aspecten komen kijken bij de ontwikkeling van zo’n gigantisch project?

Gisterochtend was het moment van de presentatie van de voorstellen en tevens afronding van het vak. Een vijfkoppige jury, waaronder Ka-Lung To (projectdirecteur DBKE van advies- en ingenieursbureau Oranjewoud ) en Frans Dijkstra (onderwijscoördinator DBKE), beoordeelde de presentaties van de technische studenten. En de eenduidige reactie van Ka-Lung: ‘Ik had het als student niet beter kunnen doen!’

Ben jij student en wil je stage lopen bij of afstuderen op De Berg? Stuur een mailtje naar info@diebergkomter.nl. 

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV