Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

De berg gaat naar de bergen

Image

14 t/m 16 mei vindt in Schwechat (Wenen) de 17e REALCORP-conferentie plaats. Dit congres wordt georganiseerd door het Central European Institute of Technology (CEIT) en ISOCARP, international society of city and regional planners.

500 deskundigen

Tijdens deze conferentie, met als thema ‘Re-mixing the city — Towards sustainability and resilience?’, wisselen circa 500 deskundigen uit onderwijs, bedrijfsleven en overheid van over de hele wereld kennis uit over het ‘verduurzamen’ van onze leefomgeving. Vraag die centraal staat: Hoe kunnen we de ons beschikbare ruimte anders inrichten en leren gebruiken, met het oog op de omschakeling op duurzame energiebronnen, bevolkingsgroei, voortschrijdende verstedelijking en snel veranderende leefpatronen?

Bergland

De plannen voor de Nederlandse berg hebben de aandacht getrokken van de congresorganisatie. En niet alleen omdat men het in Oostenrijk, bergland bij uitstek, natuurlijk een bizar idee vindt een berg te willen bouwen. Ook omdat het project werkelijk uniek is in zijn extremiteit: het is het ultieme ‘out of the box’ denken.

DBKE

De berg is dan ook gekozen als een van de vijf key-note presentaties, die tijdens de plenaire opening van de conferentie zal worden gehouden. Aanvullend vindt op de 3e dag van de conferentie een workshop over de berg plaats, waarin verder wordt nagedacht over de mogelijkheden die dit unieke project biedt. En het belangrijkste van allemaal: gedurende de gehele conferentie kunnen we ideeën opdoen, contacten leggen en suggesties verzamelen. De uitdagingen waarvoor we met de berg een oplossing willen bieden, spelen immers niet alleen in Nederland.

Thijs Zonneveld, Tim Strikers en Martin Dubbeling zullen aan de conferentie deelnemen en de ‘berg-bijdragen’ verzorgen. Bekijk voor meer informatie en het volledige programma www.realcorp.at.

Binnenkort zal op deze site een verslag van de conferentie worden gepubliceerd.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV