Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Innoveer mee met de berg!

Ben je actief in het midden- en kleinbedrijf? Heb je innovatieplannen en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Hulp in de vorm van concretisering, kennisuitwisseling, samenwerking met anderen of een financiële steun in de rug? Lees dan verder!

Het project ‘Die berg komt er’ is synoniem voor innovatief denken. Om dit ‘innovatief denken’ in ‘innovatief doen’ om te zetten, wordt door de stichting Haalbaarheidsonderzoek DBKE een innovatieplan opgesteld. In dit innovatieplan worden meerdere innovaties opgenomen en onderling met elkaar in verband gebracht. Het is de bedoeling om het innovatieplan eind 2012 in te dienen bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, als aanvraag voor een innovatiesubsidie.

Er is ruimte voor minimaal 10 en maximaal 20 bedrijven om in dit innovatieplan deel te nemen.­ Elke deelnemer heeft bij honorering van de subsidieaanvraag recht op twee jaar (2013/2014) proactieve ondersteuning* van zijn innovatieproject door de stichting DBKE én een innovatiesubsidie van maximaal € 25.000,-** Dit aanbod is gericht op bedrijven binnen het MKB die:

  • Risicodragend willen werken aan innovatie van producten, diensten of processen binnen hun branche;
  • Daarbij op zoek zijn naar synergie, via samenwerking met collega-mkb’ers binnen en (vooral ook) buiten hun branche;
  • Hun (gezamenlijke) innovaties mede een bouwsteen kunnen en willen laten zijn voor het vormgeven van de Nederlandse berg.

De kwaliteit van het innovatieplan wordt voor een belangrijk deel bepaald door de plannen van de individuele deelnemers en de synergie die van de samenwerking mag worden verwacht. Bij meer dan 20 aanmeldingen zal het stichtingsbestuur een keuze maken voor de meest kansrijk geachte (combinatie van) innovatieplannen.

Geïnteresseerd? Aarzel dan in geen geval en laat het ons weten. Bij voldoende animo zal in de eerste helft van oktober een kick-off worden georganiseerd voor (potentiële) deelnemers. Tijdens die bijeenkomst wordt voorlichting gegeven over de IPC-regeling en wordt een eerste werkslag gemaakt op het vlak van kennisuitwisseling en samenwerking. Hou daar vast rekening mee!

* Gemiddeld zal per deelnemer 50-60 uur actieve ondersteuning worden geboden, verspreid over een projectduur van twee jaar;
** Vergoeding op basis van cofinanciering van subsidiabele projectonderdelen. Zie voor gedetailleerde voorwaarden de IPC-Handleiding 2012

Reacties (2)

Geachte heer/mevrouw,


Orteg is een klein ingenieursbureau welke innovatie als hoofdactiviteit heeft. Hulp en samenwerking met andere partijen is hierin altijd welkom.

Het project DBKE spreekt ons zeer aan.

Houdt ons daarom graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in het kader van de IPC-regeling.

Met vriendelijke groet,


Bram Bruinsma
Orteg, techniek en organisatie

t: +31 (0)35 772 55 72
f: +31 (0)84 229 98 51
m: +31(0)6 - 50 26 39 36
e: b.bruinsma@orteg.nl
i: www.orteg.nl
Orteg, techniek en organisatie; Bram Bruinsma
op 14 september 2012 om 00:10
MAF IS DEZE SITE HOOR!
KEKKIE
op 18 september 2012 om 14:23

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV