Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Technasia bouwen De Nederlandse Berg!

Die Berg Die Komt Er! En misschien wel sneller dan gedacht. In het hele land werken bovenbouw leerlingen van HAVO en VWO aan onderzoeken en ontwerpen om De Berg mogelijk te maken. Dit vindt vooral plaats binnen zogenaamde Technasia, bèta afdelingen van scholengemeenschappen, bedoeld voor de betere technische leerlingen.


Deze Technasia zijn een relatief nieuw fenomeen in onderwijsland, maar lijken een doorslaand succes te zijn. De creativiteit, inzet en het enthousiasme waarmee leerlingen bezig zijn, zijn bijzonder groot en indrukwekkende resultaten worden geboekt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat binnen zo'n omgeving De Berg gelijk opvalt en zeer aanspreekt, met als gevolg dat De Berg veelvuldig gekozen wordt als onderwerp voor projecten, profielwerkstukken etc.

Van constructie tot CO2 uitstoot, van exploitatie tot milieueffecten; alles wordt door verschillende afdelingen onder de loep genomen.

De Berg is hier intensief bij betrokken, levert opdrachten, is aanwezig bij de opening van projecten en de jurering daarvan. En voor leerlingen in de examenklassen levert De Berg begeleiders vanuit het bedrijfsleven met grote kennis van zaken.

Het is werkelijk geweldig te zien dat het enthousiasme en de creativiteit die bij velen betrokken van De Berg nu al heeft geleid tot zeer innovatieve ideeën, nu ook duidelijk te herkennen is bij leerlingen die waarschijnlijk de toekomstige bouwers en gebruikers van De Berg zullen zijn.

 Een beter draagvlak voor zo'n 'zware' Berg kun je eigenlijk niet wensen.

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV