Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Project Basecamp werkt aan prototype van De Berg

Met het bouwen van een Nederlandse berg doe je niet zomaar. We schreven het al eerder; een berg is geen doorzonwoning en bouw je dus niet zomaar. Daarom is er een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek nodig.

Een onderdeel van dit haalbaarheidsonderzoek is neergelegd in Project Basecamp. Op dit moment nemen verschillende partijen vrijwillig deel aan dit innovatieve project. Onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven gaan binnen Basecamp samen een aantal systemen onderzoeken, verfijnen en onderzoeken. Zo ontstaat er een ‘prototype’; een kunstmatige berg, gericht op de productie en opslag van duurzame energie, voedsel, water en talloze sport- en recreatieve voorzieningen.

De missie van Project Basecamp is het opleveren van een prototype die precies zo functioneert als de vooralsnog denkbeeldige Nederlandse berg. Zo hoopt Basecamp bij te dragen aan innovaties op het gebied van voedselproductie, hernieuwbare energie, water en gezondheid.

De Nederlandse berg is er nog lang niet. Er is nog zoveel te ontdekken. Door het prototype te maken en de berg zo op een veel kleinere en hanteerbare schaal te onderzoeken, kunnen we goed onderzoeken hoe de functies en systemen  in de berg zouden kunnen samenwerken. Zo komen we er achter of een Nederlandse berg haalbaar is!

Wil je meer weten over Project Basecamp, kijk dan op www.projectbasecamp.eu. Je kunt het project ook volgen via Twitter: @ProjectBasecamp.

Reacties (5)

Jammer dat het zolang duurt allemaal. Het idee is schitterend. Zou zeker een aanwinst zijn voor Nederland. En de berg lager maken zou ik zeker niet doen.
Paul
op 15 maart 2013 om 21:42
de massa van een berg van 2000 meter is ongeveer zoveel als de massa van 250 keer !! de wereld bevolking,ik denk dat een holle construktie (een soort honingraadconstructie zeker wel mogelijk is,de holtes zijn zeker bruikbaar en een berg is uiteindelijk zeer goed voor het millieu en economie en werkgelegenheid
bakkum
op 27 juli 2013 om 13:50
normaal zou je denken: twee keer zo groot is twee keer de last dat een constructie kan hebben ,maar dat is niet zo, als iets klein is dan kan dit bv. 10 keer zijn eigen gewicht dragen maar als je dezelfde constuctie bv. 20 maal in schaal vergroot kan deze bv. instorten door zijn eigen gewicht,maar toch is het een uitdaging die uitvoerbaar is denk ik,lekker in de vakantie de berg op en thuis slapen,net als de alpenbewoners.
bakkum
op 27 juli 2013 om 15:22
sluit dat stomme verliesgevende TATA in IJmuiden dat door automatisering steeds minder werkgelegenheid bied,alleen vervuiling,en de dikke topsalarissen naar die domme arrogante HOGE kasta Indiers gaat en het smeergeld naar de corrupte provincie ambtenaren gaat en gebruik de oude hoogovenconstucties als fundering voor deze berg.
bakkum
op 27 juli 2013 om 15:32
Tja Limburg is alweer kansloos merk ik jammer
Erwin
op 01 februari 2014 om 20:19

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV