Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Wordt dit de eerste Nederlandse berg?

Nog steeds wordt er hard gewerkt aan de eerste Nederlandse berg.
Het innovatieve Project Basecamp is in volle gang met als doel een 'prototype' van de berg op te leveren.

Dit prototype, een kunstmatige berg, is gericht op productie en opslag van duurzame energie, voedsel, water en talloze sport- en recreatieve voorzieningen.

Ondertussen wordt er door velen druk nagedacht over vragen als; hoe zou die berg er uit kunnen zien? Waar zou de berg kunnen liggen?
Hieronder zie je een afbeelding met een idee over hoe de berg er uit zou kunnen zien. Op onze Facebookpagina kun je nog meer afbeeldingen vinden.

We zijn benieuwd wat jullie er van vinden. Heb je zelf goede ideeën voor de berg? We vinden het leuk als je deze met ons deelt!

Image

Reacties (14)

Mooi en ambitieus project maar hoogstwaarschijnlijk komt die berg er nooit, net als in België, het "Snow Games" project in Lessen dat maar niet van de grond komt wegens te duur. Waarom geen samenwerking tussen Nederland en België en een berg bouwen op de grens zo kunnen we van België naar Nederland skiën en omgekeerd. De investeerders kunnen dan gezocht worden in beide landen en een "boost" geven aan het toerisme en bekendheid van onze kleine landjes. Dit zou pas wereldnieuws zijn !!! Vriendelijke groeten en alvast veel succes met het project. Geert
Geert De Boevere
op 04 april 2013 om 20:54
Niks van aantrekken jongens, ik vind het een geniaal idee, mis ook bergen in Nederland, dus laat maar komme!
Simon
op 03 mei 2013 om 19:03
Tegen die tijd dat die berg zijn vormen aan begint te nemen zijn de meeste mensen al weer dood helaas.

Misschien moeten we eens wat hulp vragen aan Dubai die zijn toch wel goed met dingen uit het niets bouwen.
Jaap
op 10 mei 2013 om 12:25
@jaap.

dat zijn de nederlanders die dat bouwen^^ en een samenwerking met belgie is misschien wel een idee. zeker met de kosten enzo
klaas
op 18 mei 2013 om 12:53
heb het er al jaren over.....criminelen laten werken zo berg bouwen onder begeleiding zou prima werken.
Punt een willen niet werken.....punt twee voor exsta.s een berg...punt drie men bedenk zich eerder...punt vier is men af van het luilekker land
En zo zijn er nog meer voordelen.....echt het is het over wegen waard
w van Geenen
op 19 mei 2013 om 12:48
Een leuk initiatief maar volstrekte waanzin: verspilling van materialen en van energie. Wij doen nog steeds alsof deze Generatie het recht heeft om maar alles te bouwen wat mogelijk is. Kom liever met goede plannen voor echte Duurzame Energie en de aanpak van de overbevokking in Nederland en een "verdedigingsplan" voor de bevolking tegen de gevolgen van de klimaatverandering!
Willem van Omme
op 16 augustus 2013 om 22:49
Ik denk dat het een geweldig exportproduct kan worden, net als watermanagement, tulpen en Delfts blauw. Ieder land zonder bergen koop er dan een van Nederland.

Bovendien hoeft het niet heel moeilijk te zijn. Een pijpleiding die al het gebaggerde zand uit het kanaal naar de juiste plek pompt en je krijgt vanzelf een berg. Uiteraard moet je van structuren erin aanbrengen, maar ik ben er van overtuigd dat als er geld is we het kunnen bouwen. En geheid dat een land als Qatar daarna een Bergje of wat afneemt en we het geld dubbel en dwars terug verdienen.
Michael Z
op 08 september 2013 om 09:19
Afval berg! Dan wordt het nog een berg die oplossingen bied! Hotels, cafés,wintersport,Mtb en wielrennen! Kosten Delen en kan op langere termijn als de lening is afgelost winstgevend worden! Hoeft helemaal niet zo heel hoog al is het maar 1000m of misschien nog wel minder!
Wesley
op 30 oktober 2013 om 21:27
Ook kan het toeristisch geld op leveren (trekplijster)
Wesley
op 30 oktober 2013 om 21:28
Laten we alsjeblieft realistisch blijven. De omvang van zo'n berg gaat enorm veel geld kosten. Ondanks alle goede ideeën..
We mogen best fantaseren...maar nee...die berg..
Die komt niet!!
Rene Bertens
op 30 november 2013 om 22:34We hebben het steeds over heel veel geld,
Maar eigenlijk moet je de berg zien als 1000-den kleinere projecten die samen een berg vormen. Bijvoorbeeld de bouw van:

• Getijde krachtcentrale
• zoet/zout -water energiecentrale
• haven
• kantoren
• hotels
• windenergie
• windtunnelenergiecentrale
• scholen
• sportcentra
• woningen/verticale stad
• waterkrachtcentrale
• verticale boerderijen
• toeristencentra
• restaurantjes
• cafeetjes
• onderzoekscentrum
• Opslag ruimte (ruimte genoeg)
• Etc.
Het is de kunst om het project dan zo op te zetten, dat er zich een sneeuwbaleffect voordoet.
Je kan het zien als een soort spel.
Eerst je getijde energiecentrale bouwen en je eerste toeristencentrum, waarbij de toeristen letterlijk (stenen voor het project kopen) en figuurlijk (geld) hun steentje bij kunnen dragen. Vervolgens laat je steeds nieuwe projecten toe, waarbij de sky the limit is. Door de aard van het project en de omvang zal er belangstelling van over de hele wereld zijn. Met 10 tallen camera’s gericht op het project zullen steeds grotere investeerders zich aanbieden en al snel staan er 100-den mega hijskranen op de Dutch Mountains. Doordat je gefacetteerd bouwt zijn er steeds delen van de berg klaar zodat de sporters er al snel hun eerste meters kunnen maken.
Die berg komt er! Maar eerst fictief
Ik voorzie een game waarbij je zelf een berg kan bouwen. Gezien de grote interesse voor de echte berg zit hier ook potentie in. De opbrengst van zo’n game kan gebruikt worden voor het onderzoek.

Conclusie we maken een stapelberg
Job Koolmoes
op 21 januari 2014 om 21:11
Het is en blijft een fantastisch idee. Ik hoop écht dat het ooit zo ver komt. Het is natuurlijk duur maar het levert zo ontzettend veel op!
Ik maak me alleen een beetje zorgen om de locatie van de berg. Waarom niet in het IJsselmeer (of het Markermeer)?! Daar is het ondieper, stabielere ondergrond, geen zeestromen, minder tegenwerking van de sterke warmere zee, de temperatuur is in de winter véél lager dan middenin zee en daardoor komt de sneeuwgrens dus flink lager te liggen. Tijdens strenge winters vriest het IJsselmeer vaak dicht en krijg je dus een veel kouder en winters landschap. Ook in de zomer is het klimaat gunstiger dan in zee. Ook zou de berg gemakkelijker bereikbaar gemaakt kunnen worden via de afsluitdijk of Houtribdijk en het ligt natuurlijk veel centraler in Nederland. Volgens mij heeft het alleen maar voordelen!!
Hoe dan ook, bouw alsjeblieft die berg, denk dat het internationaal gezien ook zeer populair zal worden want de meeste reislustige mensen in de wereld willen zeker een keer zo'n kunstmatige berg bezoeken.
Robin
op 12 februari 2014 om 14:37
Een gek idee genereert creativiteit.
Als de berg er gaat komen lijkt mij Groningen wel een ideale plaats. We gebruiken de bodemdaling die door de gasexploitatie is ontstaan en persen er de laatste beetjes gas uit. Bijkomend voordeel is dat er een behoorlijk stuk werkgelegenheid op een plaats komt waar dat hard nodig is.
En de slogan "Er gaat niets boven Groningen" krijgt er dimensie bij.
Arie Knetsch
op 19 februari 2014 om 07:59
Hé Thijs,

ik heb 50 euro gestort maar hoor niets meer over dit initiatief
rien
op 24 juli 2014 om 13:00

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam *
Email *
Bericht *
 

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV