Die berg komt er!

Een berg in Nederland: waarom niet? De Nederlandse Berg is een initiatief van... iedereen! Deel je ideeën, reageer op de ideeën van anderen en vertel het tegen al je vrienden!

Nieuws

Downhill mountainbiken op De Berg?

Een echte Nederlandse berg.. Wat zou dat mooi zijn!
Degenen die regelmatige onze updates op deze website en de verschillende sociaal media kanalen volgen, weten dat wij hopen dat de berg van iedereen wordt. Vanaf het eerste moment dat Thijs Zonneveld zijn idee opperde, is aangemoedigd om vooral met ideeën te komen om de berg te realiseren. Die ideeën kwamen met bakken tegelijk. 

 
Opvallend is dat scholieren en studenten enthousiast zijn over de berg. De Berg is dan ook een vaak gekozen onderwerp voor projecten, werkstukken of scripties. Daar zijn we ontzettend blij mee.
 
Recent is Hans Vernooij afgestudeerd. Hij schreef zijn afstudeerscriptie voor de studie Vrijetijdsmanagement over De Berg. In zijn onderzoek heeft hij gekeken naar de verschillende sporten die in aanmerking komen om gefaciliteerd te worden op de berg. Hij focuste zich in zijn rapport op de sport downhill mountainbiken, een sport die in Nederland weinig beoefend wordt. De voornaamste reden laat zich raden; er zijn in Nederland (nog) geen bergen voorhanden.
 
Hans heeft in zijn onderzoek meerdere aanbevelingen gedaan richting onze stichting. Deze gaan bijvoorbeeld over de voorwaarden die deze sport stelt aan een goed bergterrein en de opbrengsten die de sporters kunnen genereren. Nuttige informatie waar wij iets mee kunnen, maar ook inspiratie om verder over de verschillende sportieve mogelijkheden van de berg na te denken.
 
Stichting Die Berg Komt Er feliciteert Hans met zijn mooie rapport en prachtige eindcijfer. Wil jij ook onderzoek doen naar De Berg? Leuk! We ontvangen graag jouw goede ideeën!
 

Het hele rapport kun je hier lezen:

Help

Koop nu een certificaat en
help ons met een bedrag
van 50 euro!


Vacansoleil4Challenge

twitter

USG INNOTIV